nAti-campanie

marți, 30 iunie 2009

Nati Meir ar vrea să conducă România cu un guvern de tehnocraţi (guvern pe care, apropos, domnule viitor candidat, îl formează premierul). Adică de oameni care nu au nicio treabă cu lucrurile pe care ar trebui să le ţină în mână. Iar în cazul de faţă, la propriu.

Într-o Românie ideală a lui nea' Meir, Mircea Badea ar fi ministru la Interne (că tot e el prieten cu miliţienii), Monica Columbeanu ar ţine treaba în mână pe la Turism, soţiorul Iri ar fi "tartor" peste Dezvoltare, iar Gigi Becali, acest Stătică al Facultăţii de Drept, cu diplomă de absolvent, licenţiat sau poate chiar doctor, deja, în domeniu, ar ajunge cioban-şef la Justiţie. Asta după ce în urmă cu doar câteva luni cei doi se porcăiau de zor pe tema vânzării Stelei.

Alţi miniştri doriţi de omuleţul care aduce mai mult cu Doru Octavian Dumitru decât cu un posibil viitor preşedinte de ţară sunt Ion Ţiriac la Economie, Gheorghe Hagi la Tineret şi Sport şi Mădălin Voicu la Educaţie. Ooook. Dacă Ţiriac s-ar putea să se priceapă cel puţin bine la economie, din moment de este unul dintre cei mai bogaţi români, Hagi ar fi bun la Ministerul Tineretului şi Sportului doar înrămat. Oricum, nu despre capacităţile lor este vorba aici.

Ci despre senzaţia de "bătaie de batjocură" pe care mi-o lasă campania asta electorală pe care şi-o face Nati Meir. Parcă mi-e greu să cred că Nati Meir vorbeşte serios. Dacă o face, e grav. Dacă nu, înseamnă că ne ia la mişto pe noi, români, ca naţie şi ca ţară. Şi că e convins că lumea chiar o să pună botul şi o să voteze un guşter care o voia pe Zăvoranca pe post de "consilier artistic" în campanie.

Dacă, totuşi, el crede în ceea ce face, înseamnă că este total lipsit de simţul penibilului. Chiar îmi imaginez dezbaterile cu candidaţi la preşedinţie. În care toţi vor veni şi vor face promisiuni cu pumnul în aer (gen "propun să le tragem un pumn în..." - n.r. pentru cunoscători), iar nea' Meir va avea ca prim punct în planul de campanie să reuşească să le împace pe Columbeanca şi Zăvoranca, în stil de Raluca Moianu la "Iaaaar-tă-măăă!".

Ar fi jenant şi absolut descalificant pentru o ţară în care totuşi lumea a fost destul de lucidă şi nu i-a dat lui Vadim votul atunci când tot ea îl ducea în turul doi, unde era nevoită ca dintre două rele să o aleagă pe cea mai mică. Iar asta îmi dă o oarecare încredere. Problema e că nici eu nu ştiu de ce. Şi că presimt că Meir va deveni un nou Gigi Becali, un produs al presei fără cap şi principii elementare, care se va hrăni cu tot ce se va spune/scrie despre el până când va deveni imun. Şi atunci să te ţii.

Amintiri din copilarie (4)

luni, 15 iunie 2009

Am descoperit recent o oaza de amintiri dulci, care daca n-as avea urechi m-ar face, cu siguranta, sa rad cu gura pana la ceafa de parca as fi mestecat lame Gillette. Poate unora nu li s-ar parea atat de dulci, dar cum in ziua de azi vad copii crescand cu nasul in laptop si cu urechile in telefoane mobile, care nu mai stiu sa se joace sotron, leapsa, ascunsa, sa se uite la desene animate, sa coloreze, ma invalui in ele ca intr-un rotocol interminabil de vata de zahar, le gust ca pe un cornet maaaaare de inghetata la dozator. De-aia de care aveam voie doar la mare, la poarta la complexul Dunarea din Eforie Nord, cand plecam din camping pentru plimbarea de seara si aerosoli pe faleza (n.a. - e sezon, doar nu voiati sa dau un exemplu care n-are legatura cu marea. Marea Neagra :D).



Cica nu e indicat sa traiesti in trecut. Adevarat! Dar nu e cu atat mai putin indicat sa il dai uitarii. Uneori o privire in urma te poate face sa zambesti cu inocenta pe care inca de atunci incepeai sa o pierzi.

Pentru mai multe zambete, va recomand cu caldura o calatorie in oaza cu amintiri.

Sa radem cu Cristiano Ronaldo!

vineri, 5 iunie 2009

In repetate randuri, cautand poze cu Cristiano Ronaldo (in scop profesional) m-am lovit de una care mi-a starnit mereu hohote de ras.


Si mereu m-am intrebat ce cauta el atat de concentrat acolo. Sau de ce.

Azi am descoperit raspunsuri intr-un filmulet bun de vazut pe repeat. Ia de zgaieste-te si razi!