De văzut: Soţia călătorului în timp - Filmul

joi, 12 noiembrie 2009

Am citit acum ceva timp Soţia călătorului în timp, de Audrey Niffenegger. Şi am şi scris despre asta aici.

De atunci tot aştept să apară filmul. Iar zilele astea, în aceeaşi "cărticică" B-24-Fun în care am aflat despre roman, am găsit şi un poster de promovare a ecranizării. Deja este în cinematografe şi abia aştept să îl văd. Cu toate că, sincer, îmi cam displace actorul principal, Eric Bana, care îl interpretează pe Henry.

"Clare (Rachel McAdams) a fost îndrăgostită de Henry dintotdeauna. Deşi nu ştie când vor fi nevoiţi să se despartă, ea este ferm convinsă că sunt sortiţi să fie împreună. Datorită unei anomalii genetice rare de care suferă, Henry (Eric Bana) are capacitatea de a călători înainte şi înapoi în timp, fără însă a avea control asupra acestui fenomen. În ciuda faptului că această particularitate a lui Henry îl face să apară şi să dispară într-un mod imprevizibil, Clare încearcă din răsputeri să-şi construiască viaţa alături de el".

Pe IMDB are o cotă bună, comentariile celor care l-au văzut sunt încurajatoare, deci... o să revin cu impresii. Până atunci... trailerul:

Bon Jovi revine cu un album de criză: THE CIRCLE

marți, 10 noiembrie 2009

La mai bine de doi ani de la lansarea albumului Lost Highway, trupa Bon Jovi revine cu The Circle.


Lost Highway a fost pentru mine o mare dezamăgire, asta pentru că nu fac parte din categoria de fani care "haleşte" orice. Ador o trupă, dar, dacă are material discografic care nu-mi place, recunosc.

Al 11-lea album de studio al trupei din New Jersey, The Circle se anunţă a fi cel al revenirii celor de la Bon Jovi la rock, asta după ce Lost Highway "bătea" mai mult în pop, cu influenţe country. Chiar chitaristul Richie Sambora a subliniat, în Rolling Stone Magazine, că The Circle este "o reîntoarcere la rock&roll" şi că albumul "sună a Bon Jovi, dar sună şi proaspăt". Sper sincer că acest "proaspăt" şi "modern" promis de Sambora mă va face să nu mai trăiesc din amintirea albumelor vechi.

Piesa care promovează albumul, We Weren't Born to Follow, sună încurajator în acest sens, iar alte câteva piese de pe album, spre care aveţi link-uri mai jos mi-au pus un zâmbet satisfăcut pe faţă.

LATER EDIT: Am mestecat şi digerat toate piesele. Concluzie: The Circle este un album de criză. Atât ca mesaj al unor piese (We Weren't Born to Follow, Work for the Working Man), cât şi ca linie melodică. Într-adevăr, sună a Bon Jovi, cum zice maestrul Richie, dar poate prea mult. Şi aici mă refer la faptul că unele piese seamănă izbitor pe alocuri cu piese mai vechi (aici cunoscătorii poate m-ar putea contrazice, dar mie mi s-a părut că începe ba Keep the Faith, ba Thank You for Loving Me, ba că ascult In These Arms). Ori e criză de inspiraţie, ori băieţii au devenit nostalgici, ori poate i-a lăsat memoria şi au uitat că au mai compus piese similare. Dar de ajuns cu exigenţa; una peste alta, albumul sună bine. Decât ceva nou şi prost, mai bine ceva ce poate părea reciclat.

Albumul include 12 piese şi, culmea!, un remix (mi-e şi frică să mă gândesc la asta!) la We Weren't Born to Follow, ca bonus track:

1. We Weren't Born to Follow
3. Work for the Working man - pun şi versurile pentru că mi-au plăcut
5. Bullet
6. Thorn In My Side
7. Live Before You Die
8. Brokenpromiseland
9. Love's the Only Rule
10. Fast Cars
11. Happy Now
12. Learn to Love

"Născută" odată cu mine, în 1983, trupa Bon Jovi a lansat 10 albume de studio, două compilaţii şi un album live. În cei aproape 27 de ani de existenţă, cu pauze în perioadele 1990-1992 şi 1997-2000, trupa a vândut peste 120 de milioane de albume în întreaga lume, a susţinut peste 2.600 de concerte în peste 50 de ţări, iar statistica arată că la acestea au asistat peste 34 de milioane de fani.

Despre hărţuirea bancară...

joi, 5 noiembrie 2009

Aţi căzut în păcatul de a contracta un credit bancar pe care acum vă e din ce în ce mai greu să-l achitaţi? Sunteţi hărţuiţi de don'şoare care vă tulbură somnul matinal cu telefoane şi vă strică ziua reamintindu-vă că şi luna asta aţi întârziat 3 zile cu achitarea ratei? Aflaţi că vă caută banca prin vecini pe care îi cunoaşteţi sau nu? Sau chiar că v-aţi schimbat numărul de mobil pe care v-a găsit cu o zi înainte o altă don'şoară, de la aceeaşi bancă, şi pe care tocmai v-a sunat, să zicem, mama?
Cineva deştept a întocmit o scrisoare care se poate dovedi foarte utilă pentru mulţi dintre românii fraieri care au apelat la ajutorul băncilor şi care în vremuri de criză se roagă în culcare şi-n sculare să nu se trezească fără serviciu şi cu cursul euro explodat (zice-se) pe la 5 lei.

Stimate domn,

Am onoarea să vă confirm primirea scrisorii dumneavoastră prin care îmi cereţi, pentru a treia oară, returnarea banilor pe care vi-i datorez.

Aş vrea să ştiţi că eu nu contest această datorie şi am intenţia s-o plătesc cât mai curând posibil.

Pe de altă parte, aş dori să vă informez că eu am numeroşi alţi creditori, la fel de onorabili ca dvs., cărora vreau să le înapoiez, de asemenea, sumele datorate.

Deoarece suma alocată de mine lunar rambursărilor este limitată, în fiecare lună desemnez prin tragere la sorţi unul dintre dvs. căruia îi înapoiez banii.

Îndrăznesc să sper, domnule, că numele dvs. va ieşi cât mai curând.
Vă rog să acceptaţi, domnule, salutările mele împreună cu întreaga mea consideraţie.

Datorită faptului că ultima dvs. scrisoare a fost redactată într-un LIMBAJ AGRESIV ŞI VIOLENT, vă anunţ cu regret că NU VEŢI PARTICIPA LA URMĂTOAREA TRAGERE LA SORŢI.

Am omis să precizez că utilitatea acestei scrisori constă în simplul fapt că vă va face să zâmbiţi. Dar oare dacă s-ar trezi băncile cu câteva sute de astfel de scrisori, ar da faliment pe fond nervos?