CONCERT BON JOVI: Cea mai frumoasă zi!

marți, 12 iulie 2011


Ştiţi visele alea reale, pe care le simţi şi cu ultima fibră din tine, şi cu cel mai ascuns nerv? Alea care sunt la fel de intense şi când dormi, şi când le visezi cu ochii deschişi? Alea care, doar gândind că ar putea deveni realitate, îţi "taie" respiraţia, picioarele, îţi fac rău d-ăla bun la stomac şi te lasă privind într-un gol doar de tine văzut?

Eu l-am trăit pe al meu duminică! În prezenţa a 50-60 de mii de oameni străini, având alături cei mai dragi prieteni.

L-am trăit la o intensitate comparabilă cu presiunea pe care o simt cosmonauţii când sunt lansaţi în spaţiu, cu stomacul lipit de şira spinării, cu ochii şi urechile cât ale lupului din Scufiţa Roşie şi cu o inimă atât de mare, încât Casa Poporului nu se mai vedea de mine.

A fost CONCERTUL BON JOVI! Nu am prea multe cuvinte, recenzii s-au făcut deja. Că a fost karaoke cu 60.000 de oameni, cum foarte bine a subliniat Piticu.ro, că a fost un concert exploziv, electrizant... astea s-au scris.


Că a fost caniculă şi că am stat cu limbile atârnând până aproape de nivelul asfaltului... Că s-a dat drumul târziu la porţi... Că unii am prins brăţări de Diamond Circle drept răsplată pentru faptul că ne-am topit pentru a fi în linia întâi şi că ne-am încăpăţânat să nu leşinăm spre a le lăsa altora locurile... Că o voluntară de la porţile de acces în sectoare ni le-a rupt ori pentru că era prea proastă să ne direcţioneze la Diamond, ori pentru că nu i se spusese să o facă... Că, până la urmă, cu puţin scandal la o fată de la organizatori, care şi-a amintit că ea ne lipise brăţările pe mână la intrare, ne-am primit înapoi locurile câştigate cu muuuultă sudoare... Toate astea aproape că nu mai contează. Fac parte din lupta pentru îndeplinirea unui vis...

Şi am stat la 5 metri de scenă (asta pentru că dacă am fi stat lipiţi de gard nu am fi văzut mai nimic, scena fiind foarte înaltă), şi am cântat, şi am zbierat, şi m-am bestializat (şi nu, n-o să vedeţi dovezile compromiţătoare), şi am plâns (în mare parte de bucurie şi în oarecare măsură pentru că nu aveam să vin acasă să-i povestesc toate astea tatei, care învăţase şi el să recunoască Bon Jovi după ani şi ani în care i-a ascultat, vrând-nevrând, împreună cu mine)... şi am TRĂIT fiecare moment cum nu cred că am mai trăit altele, sau cel puţin cum nu am mai trăit de mult...

Şi nu contează că vocii mele i s-a făcut ruşine cu mine şi m-a părăsit, că nu pot încă să calc din cauza băşicilor din tălpi sau că după atâta sărit în sus imi simt şoldurile undeva în zona umerilor...

A meritat cu vârf şi îndesat!

Pentru că Bon Jovi au fost E X T R A O R D I N A R I! Au fost într-o formă excelentă! Şi nu m-au dezamăgit! Fac parte din categoria fanilor critici şi mi-era teamă că au obosit în turneul ăsta lung şi după atâţia ani de când fac asta. Mi-era teamă, sincer, după ce am văzut pe net prima parte a unui concert de la Munchen, susţinut cam cu o lună înainte. Mă cam obişnuisem cu gândul că măcar o să-i văd, chiar dacă nu vor cânta extraordinar. Dar m-au surprins în cel mai plăcut mod cu putinţă. L-am adorat pe Jon o dată în plus când nu a făcut praf In These Arms, care e cam "sus" şi pe care o mai sfecleşte când nu e în voce, l-am adorat pentru că a cântat cu simţ de răspundere fiecare vers şi fiecare notă. L-am divinizat când ne-a promis/amăgit că vor reveni...


Poate am avut noroc că am fost al doilea concert după o săptămână de pauză, în care au avut timp să-şi revină... Sau poate pur şi simplu concertele luate de pe net nu se ridică la nivelul realităţii.

Încerc să-mi revin fizic, dar nu ma dezmeticesc. Nici nu vreau. Cum sa vrei să te dezmeticeşti dintr-un vis din ăla atât de real, pe care nu îl poţi descrie suficient de bine, indiferent câte cuvinte ai folosi?

YYYHHHAAAAAAAAAA!!! Ladies & gentlemen, va prezint...

miercuri, 16 februarie 2011


Orice comentariu in plus ar fi de prisos!

Pustiu

duminică, 14 noiembrie 2010

Sufla vantul prin mine si urla furios a pustiu, printre geamurile sparte ale sufletului. Incerc sa fac focul in mine si sa-l feresc de curent, sa poata macar sa palpaie, sa nu fie frig si intuneric.

Ma uit pe geam si dincolo de el zilele curg la fel. Mereu aceleasi, mereu aproape goale de sens si mereu prea greu. Si nu aduc nicio schimbare nici dincolo, nici dincoace de geamuri.

Compact -- Toamna In Sufletul Meu

Asculta mai multe audio diverse

Abonatul nu poate fi contactat

duminică, 7 noiembrie 2010

"Voiam să pleci, voiam şi să rămâi.
Ai ascultat de gândul ce-l dintâi.
Nu te oprise gândul fără glas.
De ce-ai plecat? De ce-ai mai fi rămas?"

(Tudor Arghezi)

Dormi în pace...

luni, 13 septembrie 2010

Cică Raiul n-ar fi un loc cu norişori, îngeraşi care cântă la harpă şi fluturaşi, ci (am învăţat eu dintr-un film) acel loc din viaţa ta în care ai fost cel mai fericit şi în care, după moarte, ai ocazia să "trăieşti" la infinit, bucurându-te de momentele alea care te-au făcut să te simţi cel mai împlinit...

WOW: Queen în varianta Elton John + Axl Rose

marți, 31 august 2010

Nu mi-a plăcut niciodată să aud Queen în interpretarea altor artişti. Freddie Mercury era unul singur şi cu asta basta. Dar...

Pur şi simplu din întâmplare am găsit asta:Am de zis doar atât: Impresionant!

Promit să caut în întregime concertul tribut pentru Freddie Mercury (1992) , poate intru în atmosferă şi îmi schimb părerea despre piesele Queen interpretate de alte voci. Mi se pare electrizant publicul...

Concert: Gary Moore rullllllzzzzzz!!!!

luni, 19 iulie 2010

Gary Moore e un Zeu! Era cât pe ce să-i ratez concertul de la Ciuc Summer Fest (Zone Arena), dar am reuşit să ajung pe ultima sută de metri (mulţumesc, Geooo!!!). Aşa cum m-am aşteptat, a rupt chitara în două. Poate se putea şi mai bine (adică s-o rupă în trei, patru :D), dar eu am savurat fiecare notă, fiecare riff şi mărturisesc că am stat "zbârlită" pe toată durata cântării, adică vreo oră jumate (în concluzie, mă doare pielea).


Despre ce poate omul nu-s prea multe de spus, pentru că simt că i-aş "faulta" munca. Zic doar atât: JOS PĂLĂRIA!

Sunt însă cât se poate de dezamăgită de public! Sau mai bine zis de lipsa lui! Mi se pare dezolant să fii Gary Moore şi să cânţi la un festival în faţa a (poate) patru mii de oameni. Şi aici nu e de acuzat lumea (chiar dacă publicul român e obişnuit cu chestiile cât mai "moca" posibile), cât organizatorii, care au stabilit preţuri cam prea piperate pentru ce au oferit. În plus, Zone Arena mi se pare un loc absolut jenant pentru un concert care se vrea a fi decent. Sau poate că nu a fost amenajat cum trebuie. Recunosc că nu am fost în ziua cu Faithless şi nici în cea cu Pink Martini, pentru că nu sunt genul meu, dar în momentul în care am pus piciorul în curtea aia care seamănă cu a unei fabrici m-a luat plânsul când am văzut cât de puţină lume era.

Măcar publicul din faţa scenei nu l-a lăsat pe Gary să regrete prezenţa în Românica. Restul, slăbuţ. La tribună cel puţin era indicat să nu ridici mâinile şi să nu te bucuri prea tare, ca să nu-i deranjezi pe cei care jucau Sudoku pe telefonul mobil. Oricum, am văzut şi oameni pe la vreo 50 de ani care au trăit la intensitate maximă concertul şi m-am bucurat că nu chiar toţi erau persiflanţi sau ignoranţi ca un nene care voia One more try (parcă pe asta o cânta Timmy T?).

A, şi încă ceva. Dacă la concertul unui chitarist de excepţie ca Gary Moore nu s-a angajat un regizor care să ştie că pe solo-urile de chitară trebuie dat pe ecranele alea mari omul ăla care îşi rupe degetele făcând ce vrea el din coarde, mai bine ne lăsăm de organizat astfel de evenimente! M-a enervat groaznic faptul că, stând undeva de unde nu puteam vedea prea bine scena, trebuia ca în timpul solo-urilor să-l văd pe nenea de la clape. Sau pe basist. Jenant!