Vremuri cacacioase

joi, 15 ianuarie 2009

La 2 ani jumate de cand nu am reusit sa termin facultatea, am pus mana pe o carte din care, pe vremuri, trebuia sa imi extrag material de referate. Si am gasit ceva foarte interesant.

Zice Mihai Coman in Introducere in sistemul mass-media ca, undeva prin 1973, SUA s-au confruntat cu o criza fara precedent de... HARTIE IGIENICA. Si asta pentru ca Johnny Carson, prezentatorului emisiunii "Tonight show...", de la NBC, a folosit o stire potrivit careia un congresman criticase Guvernul pentru faptul ca rezerva nationala de hartie "rusinoasa" era prea mica. Cum a folosit-o? Pai pentru a dezvolta o serie de gaguri pe aceasta tema.

Rezultatul? A doua zi, multi dintre cei care luasera de bune glumele lui Carson au dat buzna in magazine pentru a se aproviziona. Si si-au facut stoc, nene. Si i-au intaratat si pe altii, care, vazand cum rafturile se goleau sau pur si simplu din spirit de turma, au dat si ei iama in rezerva nationala. Care, evident, a fost lovita in plin de "devoratorii" de hartie igienica, astfel ca... ghiciti ce s-a intamplat!

Evident, pe piata americana s-a ajuns la o criza de hartie igienica. Lumea cauta disperata "pretiosul" produs, cererea crescuse considerabil, oferta devenise foarte redusa pentru ca unii fusesera mai rapizi, astfel ca s-a ajuns la o panica generala, ce nu a mai putut fi spulberata nici de explicatiile oferite de autoritati, nici de Johnny Carson insusi, care a precizat intr-un alt show al sau ca totul a fost doar o gluma.

Fereasca Dumnezeu de vremuri cacacioase, ca pe recesiunea asta...

3 comentarii:

Adi Mihăilă. spunea...

Vremurile cacacioase si recesiunea sunt doua procese direct proportionale: e recesiune, mananci mai putin (sau deloc) => vremurile cacacioase sunt din ce in ce mai rare, right?

Narcisa Tomulescu spunea...

M-am linistit. Deja ma gandeam cum sa fac rost de bani pentru un stoc serios de hartie rusinoasa.

cronicaru' spunea...

renumitul tau prof a luat si el din alte carti, dar oricum, misto exemplul.
ma bucura noua fata :)